Day ten ~ hur ser din framtid ut?

Random (ll)future, gone, love, past, tree - inspiring picture on Favim.com(Images) 56 Inspirational Picture Quotes That Will Motivate Your Mind | Addicted 2 Success
Min framtid? Nej det vet jag inte, but I hope it's bright. Till att börja med så har jag än så länge ingen aning om vart jag är påväg efter gymnasiet, vi får väl se det sen. I framtiden vill jag vara lycklig :)

Day nine ~ en bild på ditt rum som det ser ut just nu

Day eight ~ berätta om din familj


Min familj består av pappa, mamma, storasyster, lillebror och Toffe. Vet inte vad mer jag skall berätta.. :)

Day seven ~ vad gillar du mest med att fota?

Vad jag gillar mest med att fota är nog det, att man kan fånga så många olika härliga och betydelsefulla stunder i livet. Saker jag gillar att fotografera är lite allt möjligt ~ mat, djur, människor, närbilder m.m.
BARCELONA PLENA DE RECORDS ! ♥Tumblrlights, fl✿res & l'amourLisa.Cimorellian ocean of tears.Natty Green's Photography(from Georgia)
weheartit.com

Day six ~ några bilder för två år sen

Day five ~ vilken mobil har du?


Jag har en nokia n9 :}

Day four ~ din barndom


Jag minns min barndom med ett leende på läpparna, det var goda tider det. Jag växte upp som en vanlig flicka med ingsomhelst problem, jag fick massor av vänner och livet lekte när jag växte för varje dag. Jag har tur som växte upp med en storasyster i huset som var min förebild och samtidigt min bästa vän. En lillebror fick jag också när jag var 4 år gammal, någon att slåss med :D Som jag skrev tidigare så levde jag mina första år i Kvevlax och sedan flyttade vi till Smedsby där jag sedan började dagis och grundskolan. Som liten var jag smått galen och så jävla utåtriktad, medans nuförtiden är jag mycket mer kontrollerad än då :} Goda minnen som lever kvar föralltid

Day three ~ dina intressen


Tävlingssimma började jag för ca 5 år sedan, och har aldrig ångrat mej efter det. Det var egentligen av en slump att jag började just tävla eftersom jag och Nora började med simning bara som en hobby, men det utvecklades sedan till en livsstil för min del. Och här är jag i nu, i Vasas bästa grupp i simning. Jag tränar 9 ggr per vecka, måste nog säga att morgonträningarna inte alltid är mina favoritträningar, men jag överlever :}


Fotografering har jag nog gillat ända sedan vi köpte vår andra kamera (panasonic lumix DMC-FZ5), vartefter jag fick min första systemkamera (nikon d40x) på julafton 2008 och av misstag förstörde den ett par år senare → nikon d3000. I dagens läge drömmer jag om en ny kamera, och jag skulle mer än gärna vilja ha ett yrke inom fotografering i framtiden. Jag bara älskar fotografering, det säger mycket det att jag flera gånger tänkt på att jag skulle bli djupt deprimerad om jag skulle glömma kameran hem när man åker t.ex. utomlands, bara tanken ger mej rysningar, kameran skall vara med överallt!


Att jag älskar att baka kan väl inte vara någon överraskning eftersom jag är galen i bakelser och sötsaker. För över ett år sedan började jag helt enkelt bara söka upp recept och börja experimentera. Bakning är ju så himla enkelt, roligt och gott. Finner inget negativt i det, förutom att jag lätt börjar frossa. Mina favoriter är nog absolut cheesecake, kladdkaka och cupcakes av olika slag.


Övriga intressen/saker jag gillar är nu t.ex. att lära mig spanska, jag vill kunna tala det flytande. Just nu går jag en spanskakurs en gång i veckan och hoppas på att bli bättre. Vad jag också gillar att göra som de flesta är att festa och ha roligt med kompisarna, vi har just nu ett jättetoppen gäng som vi alltid hittar på saker och ting med. Jag älskar att skratta, ha roligt och pröva på nya saker i livet!

Svar på fråga

Anonym om: I only miss you when I'm breathing:
"vilket objektiv använder du mest och vilka har du? :)


Svar: Jag använder kanske mest kitobjektivet nikkor 18-55 men favoriten är nog kanske mitt makro-objektiv nikkor 55 mm f3.5, annars har jag objektiven nikkor 50 mm 1.8 och 55-200 - skulle gilla mer mitt fasta objektiv om den hade automatisk "fokus", för att nu måste jag själv ställa in skärpan.. tackar för frågan!

I only miss you when I'm breathing

Day two ~ staden där du bor


Staden där jag bor, är egentligen en by i Korsholm som heter Smedsby. Har i princip bott här hela livet, dock är jag ursprungligen från Kvevlax. Smedsby är enligt min åsikt en stor by, den har saker som butiker, skolor, bibliotek, sportplaner, botniahallen och en massa annat. Största byn i Korsholm troligen, men ja påstår ändå att denna by är ganska öde..

Day one ~ berätta om dig själv


Jag heter Sarah Karjalainen, jag är en 17-årig flicka från Korsholm, Finland. Jag är längst i vårt kompisgäng, men har enligt min egen åsikt ganska normal längd, 171,4 cm. Min passion är absolut simning och fotografering, men jag går mera in på det i ett annat inlägg. Mig känner man lätt igen på mina breda axlar, simningen har omformat dem. Jag studerar i Korsholms gymnasium för tillfället, men har inte en minsta aning om var jag fortsätter efter det, dock har jag en del förslag i huvudet. Jag brukade förr bli störd på det att folk uttalar mitt namn fel, men jag har blivit van nu. Jag älskar den känslan när man skrattar så hårt, så ur kontroll, att man tappar andan för några sekunder. puss


weheartit.com

For 30 days


Lånade detta från Noras blogg, skall köra på med detta i en månad, en rubrik per dag :} Börjar imorgon!

Foodlove

Morgonträning, lunch, träning, middag + film =

I was thinkin' water

A day without laughter is a day wasted


Idag var jag till omväxling riktigt kreativ på bildkonsttimmen på samma gång som jag och jojjo hade roligt :} Bilden är jojjos!

Think training's hard? Try losing


Sometimes a smile might fix everything

blinkblink*

Halpahalli-uinnit, 200 bröstsim


Guldet blev mitt :)

What I have done today

Hello sunday! Gissa vad jag har gjort idag? Inte det första man gissar på... jag har varit och skidat! Yep, it's true. Skidade 13 km om jag räknat rätt ;) På bilden ser det ut som att mitt hår genomgick en istid.. men jag hade ändå inte kallt alls!

Ladies and gentlemen, what you're about to witness is no illusion

Lördag 14.1.11

Var igår till Kokkola på halpahalli-uinnit och simmade två grenar, 50 fjäril och 200 bröstsim. Gjorde rekord i båda, fick hem mej skrot till priser, resultatet blev en brons och en guld. Hade en "watch the queen qonquer" - känsla i bröstsimmet, kändes så jävla bra!

Fredagen den trettonde

Resultados da pesquisa de http://2.bp.blogspot.com/-rawEiNUoFJc/Tc1w85tHMAI/AAAAAAAAAYI/J9ayByz4ugs/s1600/sexta-feira-13.jpg no Google 13th friday, friday, fried egg, fun fun fun fun, funny - inspiring picture on Favim.com humor off day funny Jason Friday the 13th calendar machete Jason Voorhees - Wallpaper (#290734) / Wallbase.cc
weheartit.com
Jag måste säga att under de senaste åren har faktiskt ingenting "dåligt" hänt mej på fredagen den trettonde, och knappast hinner något hända mer idag, lucky there! Dock för ca 5-6 år sedan svimmade jag i skolan på just fredagen den trettonde.. Det var en såndär "häftig" grej vi höll på me under rasten och alla som ville skulle svimma one by one, haha. Det var inte ens min tur utan ja bara föll ner på marken, that's it, how stupid can you be? :)

Have you ever had a dream that felt so real, that when you wake up, you just wanna lie there with your eyes closed and hold on to it?

PICK A FLICK  Tumblr TheCleverSong Free People Blog Fotos do mural Bake a cup of cake with me!
weheartit.com

~


When I'm nervous, I have this thing yeah I talk too much.
Sometimes I just can't shut the hell up,
It's like I need to tell someone, anyone who'll listen,
and that's where I seem to
fuck up

Pannkakspizza, yummie..

.. och detta är orsaken till varför jag kände mig så uppsvälld igår.. haha. Men helt gott var det nog :}

Just updating!

"Oh shit it's monday today", var väl första tanken man hade då man vaknade idag. Så det var bara att släpa iväg sig till skolan då igen. Hejdå jullov, tillbaka till skolan, inget jag kan glädja mej åt..
På träningarna simmade jag ca 4,5 km, simningen var tung och jag kände mej som en uppblåst ballong, great.
Nu kanske ett avsnitt gossipgirl skulle rädda kvällen.. och när fan börjar salkkarit igen?! XOXO!

Who is in your head?


Hur länge har jag inte väntat på musikvideon? FINALLY! Orginalet "Zombie" av Cranberries var också min favorit för länge sen :)

I took it to a whole new level

Förra året försökte jag desperat äta godsaker bara en gång/vecka. Ingen framgång där inte, bröt alltid ut på veckosluten, haha :} Nu när det är ett nytt år har jag börjat med en gottastrejk, den skall jag hålla på med i åtminståne över en månad (tills FM), alltså ändå till februari.. Blir inte mycket bakande då inte.. Inge godis, glass, bakelser, chips, popcorn, limsa mm.

Heterosexual Bear Wrestler born to be alive ISABELLES.NU | WERUN.SE – SVERIGES ENDA EXKLUSIVA BLOGGPORTAL | ISABELLE STRÖMBERGS BLOGG | WERUN |
candy, delicious, food, sugar, sweet - inspiring picture on Favim.com ℓιveαηdℓove-glαmkιℓℓs ♡ Unicorn Mustache
weheartit.com

How would you feel if I told you..


Stephen Jerzak ft. Leighton Meester - She said

...

 Facebook Movie Review: Saw 4 (2007) Resultados da Pesquisa de imagens do Google para http://garotasdeprogramas.files.wordpress.com/2010/11/saw-2-jigsaw1.jpg
weheartit.com
I förrgår såg jag tillsammans med familjen på saw 4, igår såg vi saw 5. Måste ta en liten paus nu, så att jag inte blir helt psykad. Dessa filmer är nog de grymmaste jag någonsin sett. Igår blundade jag igenom åtminståne halva filmen, det krävs lite för mycket nog att se dem med vidöppna ögon, usch då. Två saw filmer kvar...

Bildkollage

I'm going to smile and make you think I'm happy*

Miriam


1.1.2012


Idag vaknade jag och Miriam ungefär 12 tiden, mitt på dagen alltså. Åt morgonmål och kollade ett avsnitt ghost whisperer och for sedan ut och fotade lite, bilder sätter jag upp imorgon! :) Nu skulle det sitta bra med en dusch och lite fotbad.. Gott nytt år till alla förresten!

. . .


I januari var jag, Miriam och hennes mamma och Sanna till Helsingfors - fun fun fun!

Sen var det också huvudtävlingen, Finlands mästerskapen i Vasa.

I februari var vår och Miriams familj till Tammerfors, Ellivuori, och åkte slalom.

I februari simmade jag i en till väldigt viktig tävling, junior FM i Kemi.

I april tog jag min första guld i skolmästerskapen i 50 m bröstsim.

I maj fick jag ett nytt objektiv, nikkor 50 mm!

I juni firades skolavslutningen på hoviska och sommaren började fint!

Vi var på brunch till Miriam, godare brunch har jag aldrig ätit.

Jobbade i två veckor i S-market..

I juli var vi med familjen(minus Sanna) till Kroatien, bilden är tagen av en servitör :}

Fick chansen att pröva min nyköpta vattenkamera, gotta say I love it..

I augusti, sista fredagen före skolans början var vi med gänget hos Tobbi på fest :)

Sen kom ju också villavslutningen som vi firade med Miriam + familj, kräftor yummie.. haha :)

I september spökade jag ut mej lite i inspiration av E.T. musikvideon..

.. bakade en hel del :)

Och tävlade i Seinäjoki!

I oktober åkte vi till Spanien (lleida och bcn) med spanskagruppen, memories 4-ever!

I november fotade jag Colins försenade 1-års dag :)

Övernattade även för första gången hos Sanna.

I december spökade jag ut mig lite till med ett par lösögonfransar som jag köpt på julmässan..

Den första julfesten jag var på var simsällskapets julfest --> vi fortsatte därifrån till rosso med gruppen.

Tredje julfesten ägde rum i skolan, eller egentligen kulturhuset.. och sedan började jullovet!

.. Och så kom den efterlängtade julen! Fick fina julklappar och mycket godis som försvann på bara två dagar..

Igår, sista dagen på året firade vi hos mej med flickorna + några andra vänner som sedan joinade ;D Det var ett bra år!


p i e c e o f s a r a h
Sarah • 22 år • Vasa / Helsingfors
↝ Frilansfotograf ↜
Jag gillar foto, myskvällar, träning, fräknar, julen och en massa andra fina saker.


Kontakt: sarah_-94@hotmail.com