31012013

Bläddrade igenom äldre bilder och hittade en från Turkiet som Sanna tagit av mig. Fick en kreativ idé och klickade upp photoshop för att förverkliga den. Här ser ni slutresultatet, vad tycks? 
 

Go on and try to tear me down, I will be rising from the ground like a skyscraper

Nikon d7000 + 50mm f/1.8
 
Mår så himla bra just nu. Det går bra i skolan och jag har den bästa träningsmotivationen någonsin. Livet leker. Jag har gjort tuffa nyårslöften detta år och nu är jag verkligen redo att ta itu med dem, ta dem på allvar. En månad har snart redan gått, det var fort!
Nu skall jag koka ihop en smarrig omelett åt mig och sedan vandra iväg till gymmet.

Miss sunshine

Nikon d7000 + 50mm f/1.8
Modell: Mikaela
 
Blev tillfrågad av Mikaela att ta några foton på henne till personliga ärenden och visst ställde jag upp! Jag tycker det är så roligt att ta foton på olika människor och deras personligheter. Så fråga på bara ifall om någon vill ha foton. Att fota & redigera är något jag njuter av att göra. Chao!

A kingdom of isolation and it looks like I'm the queen

Nikon d7000 + 50mm f/1.8
Modell: Sanna

I don't know the difference between flying and falling

Nikon d7000 + 50mm f/1.8 

Lycka

Lycka i form av ett par nya supersnygga träningsskor. Är så glad just nu. Love at first sight liksåm. Såg dessa när jag var på stan en dag och bestämde mig för att de skall bli mina. Borde egentligen inte slösa pengar just nu, men jag var bara tvungen att köpa dem. Ser framemot att börja träna i dem! ♥ 

Cold as ice

Nikon d7000 + 50mm f/1.8
Modell: Elin

Smile, it confuses people.

Nikon d7000 + 50mm f/1.8
 
Hej på er! Spenderar denna vecka hemma i sköna Vasa, eftersom vi inte har något speciellt i skolan just nu.
Idag började jag min dag med gröt och ett besök till gymmet, jag var på bodyattack och core. Det var sjukt tungt att träna idag av någon anledning, men nu är det gjort åtminståne. Om några timmar kommer jag att vara på jobbet, så det var min dag det. Ha det bra, hörs!
 

Handboll

Igår fick jag äran att träffa min småkusin Annika för första gången. Jag var alltså och kollade på hennes handboll match i idrottshallen i Karis tillsammans med hennes föräldrar. Det var dessutom min allra första handboll match någonsin. Intressant var det, men framför allt roligt att få träffa Annika. Klickade (såklart) några bilder också. :)

Not all those who wander are lost

Nikon d7000 + 50mm f/1.8 

Camera raw

Har varit sämst på att blogga på siståne och har dessutom ingen bra ursäkt till det. Tänkte att jag nu skulle ta och skriva lite till omväxling. Idag tänkte jag prata lite om Camera raw, vilket troligen är ett bekant ämne för de flesta, men till dem som inte vet så är det bra. Har tänkt göra ett liknande inlägg för några år sedan men jag har bara aldrig gjort det.. Men, today is the day!
 
För att kort berätta om Camera raw så är det alltså ett sätt att redigera sina bilder utan att bildkvalitén försämras, men för att detta skall gå måste man för det första fota raw-filer. Detta går att ändra i kamerans inställningar. Camera raw är lite som en förberedelse för photoshop, man kan alltså göra ändringar före man övergår till photoshop. För att förstå detta bättre ska jag visa några exempel i form av bilder.
 
 
 Bilderna till höger är behandlade i Camera raw. Har inte gjort stora förändringar alls. Endast ökat lite på ljusmättnad, kontrast och skärpa. 
 

Let it snow

Nikon d7000 + 50mm f/1.8 
Modell: Elin

Inception

 
Fotade sista bilden idag till en fotouppgift som skall vara klar på torsdag. Måste säga att jag nog själv blev nöjd med denna bild. Jag menar, det finns mycket att tolka med den. Egentligen var temat till denna bild "Att vara för reality shows", men i princip så är den här bilden nog för tv & media sådär i allmänhet. Photoshop spelar såklart en stor roll även i denna bild. Vad vore jag nu utan photoshop? Haha. Något att tänka på.
 
Nikon d7000 + 50mm f/1.8
Modell: Pi

Paranormal activity: The marked ones

 Ikväll gäller det! Jag och Jennifer ska och se den nya Paranormal activity filmen. Det ska bli väldigt spännande, och intressant.. Varken jag eller Jennifer har varit och sett skräckfilm på bio. Jag älskar skräckfilmer och thrillers och på bio kommer nog den skrämmande effekten att vara ännu starkare. Jag har en känsla av att jag kommer att sitta halva filmen med händerna framför ansiktet och att filmen kommer va helt super creepy men säkert jätte bra. Oj oj vad har vi nu gett oss in på? :D Önskar er alla en god lördagskväll!

Till minnet av Robert Herman Slotte ✞

I fredags fick vi ta farväl av en otroligt god person.
Min morfar var inte vem som helst, han var en idrottslegend, någon att se upp mot, en riktigt hjälte. Han var den mest omtänksammaste person och han tänkte alltid på ens bästa. Han hade fötterna nere på jorden och han hade en speciell humor. Han var min morfar, och jag saknar honom så.
         Begravningen var mycket personlig och fin, för han var en mycket fin människa. Jag kommer att få tårfyllda ögon varje gång jag hör låten "Hallelujah", för att den får mig att tänka på honom p.g.a. att den spelades på begravningen. Det var en vacker stund som jag aldrig kommer att glömma.
Alla minnen om honom lever kvar i hjärtat 

Happy new year!

 

p i e c e o f s a r a h
Sarah • 22 år • Vasa / Helsingfors
↝ Frilansfotograf ↜
Jag gillar foto, myskvällar, träning, fräknar, julen och en massa andra fina saker.


Kontakt: sarah_-94@hotmail.com