Loppisfynd

Igår fyndade jag en hel del bra saker på loppis. En skjorta & en t-skjorta, jeans, harembyxor, nagellack och vs bodymist. Allt blev och kosta ca 20€. Så himla bra med loppis alltså! Kommer nästan aldrig tomhänt därifrån..

Sunrise

Canon eos 450d + canon 10-22mm f/3.5

Något att tänka på..

 
Det här klippet fick mig verkligen att börja tänka efter. Jag kände även en gnutta avsky när jag insåg hur sant det faktiskt är. Det fick mig att inte vilja se på mobiltelefonen under resten av dagen. Hur brutalt det än är så är det faktiskt så att man missar halva livet om man jämt stirrar på den där jävla skärmen. Livets unika stunder förstörda av beroendet till mobiltelefonen, hur fånigt är inte det? Efter det här klippet har jag gjort ett val att försöka undvika mobiltelefonen så mycket som möjligt vid liknande stunder som visades i videon, det är ju faktiskt även respektlöst mot andra.

It's where my demons hide

 

Before and after

 
Håll musen över bilden för att se den oredigerade versionen!

Cotton candy

Nikon d7000 + 50mm f/1.8 + två softboxar
Foto: Sanna

Silence

Mamiya rz67 + Kodak TRI-x 400 film
Modell: Elin
 
Idag har jag skannat några negativ filmer som jag tog i höst med Elin till en fotouppgift. Blir nog helt mysiga bilder med mellanformatskameror egentligen. Inspirationen har bara varit så låg på sistone.

Springbreak party

Vår klass ordnade ett Springbreak party i fredags i en lokal i Karis. Festen kunde varit bättre enligt min åsikt, men det troligen bara p.g.a. att jag nästan stod hela natten i köket och fixade bål, shots och pizza och hann inte med så mycket annat. Bilden i mitten är Miisus, de två övriga är Saras, som agerade fotograf hela natten.

You can bandage the damage but you never really can fix a heart

Det här uppträdandet är nog en av mina absoluta favoriter av Demi Lovato (min största idol!!). Låten är så vacker, hennes röst är helt otrolig och hon är en stor inspirationskälla för oändligt många människor, även mig. Jag har följt hennes resa så länge jag minns. Vilken människa och vilken personlighet alltså. Drömmen är ju att nångång få chansen att se henne live. Det vore ju helt otroligt. 

Fallen angels

Nikon d7000 + 50mm f/1.8
Idag efter första timmarna i skolan begav jag och Pernilla oss till skogen och upp till bergen på äventyr. Tyvärr såg vi inga djur, men helt fina foton fick jag och lite motion förstås. Roligt till omväxling.

Gelnails

 
Sanna och mina egna gelnaglar som jag själv gjorde och skulpterade igår. Är inte helt nöjd men tillräckligt när det ändå var första gången jag försökte. Det blev fransk manikyr till Sanna och rosa glitter naglar till mig. Hoppas att naglarna håller länge.

Cashewbutter

Hejsan! Idag har jag haft en mycket produktiv dag kan jag väl säga. Jag har förtjänat lite fickpengar på städning, gjort cashew och jordnötssmör, gjort gelnaglar till både mig och Sanna (första gången jag provade på!), tagit foton till ett viktigt ändamål, varit ut med hunden samt sprungit en fem km länk väldigt hårt. Mina söndagar brukar oftast vara slappa, men inte denna inte. 
Det är superlätt att göra smör av vilka som helst nötter och dessutom mycket gott. Receptet är så enkelt som att du själv väljer mängden nötter och sätter det i mixern och häller i mycket lite olja, vi hade dessutom "walnut oil" hemma så det passade bättre än bra. Sen är det bara att mixa för fullt! 

Dream big

Nikon d7000 + 50mm f/1.8
Det är inte ofta jag sätter ut eller överhuvudtaget fotar bilder på Toffe. Inte konstigt det heller eftersom han avskyr att bli fotad. Han svänger huvudet alltid med flit när jag försöker ta något foto på honom. Idag var han dock lite för slö för det, men några goda försök fanns det ändå.  Haha. Ojoj med denna sötis.

Cravings..

weheartit.com
Har på siståne blivit sugen på en massa förbjudna godsaker.. Herregud vilka cravings alltså. Tycker att jag är alldeles för matfixerad när jag jämt går omkring och tänker på mat. Helt besatt typ, gillar inte det. Kan bekänna på samma gång att jag hade tydligen en cheatday på fastlagstisdagen, när jag tryckte i mig två bullar. Oj oj..
 
Nu är jag mest sugen på att röra ihop/baka något som vore gott, men ändå rätt så nyttigt och tillåtet. Har sett flera recept på instagram och bloggar och är väldigt taggad på att få pröva på dem. Tänk er nu kokosbollar, pannkakor, brownies.. you name it. Det finns en nyttig version på nästan vad som helst. Tror det blir pannkaka i helgen. I'll let you know.

✶ ✶ ✶

Nikon d7000 + 50mm f/1.8
Modell: Elin

Everything has its beauty, but not everyone sees it

Nikon d7000 + 50mm f/1.8

S u m m e r t i m e s a d n e s s

Analogt

Tänkte visa den här söta kameran. Lånade den av vår lärare för en par veckor sedan, har dock inte haft inspiration att klicka mer än fyra bilder med den hittills.. Den är ändå rätt så cool, dubbel lins och allt, haha. Sen det där med att framkalla film.. det är tyvärr inte alls någonting för mig måste jag säga. Jag föredrar det digitala och photoshop framför filmframkallning och mörkerrum helt enkelt. Nåväl.. snart och sova, gonatt på er! ☾
 
P.S.! Minns att kommentera vem ni är & varifrån på mitt tidigare inlägg! ;) ↪ här

Helsingfors 28.2-1.3.2014

Skall berätta lite mer om vår lilla äventyrsresa tillsammans med Miriam. 
I fredags efter skolan tog jag tåget till huvudstaden och träffade upp Miriam vid tågstationen. Ett brett leende trädde fram när jag såg henne, det var så länge sen sist! Och åh vad jag hade saknat henne. {Miriam är en av de få människor i mitt liv jag kan prata om precis vad som helst med.} Vi begav oss genast iväg på jakt efter ett lagom bra matställe inne i stan, det tog ett tag men till sist befann vi oss på "Habibi deli", där vi åt (indisk?) kyckling med ris och halloumi ost, riktigt gott och mättande. Efter det började vi fixa oss inför konserten, dit folk hade stått och köat sen åtminstone kl. 14, även om dörrarna öppnade först kl.19 prick. 
       Vi började köa en halvtimme efter att dörrarna öppnats och det tog bara en halvtimme. Konserten berättade jag ju redan om HÄR, men det jag inte berättade om var att den kvällen tog vi två flugor i en smäll. Oh yes. Efter Jason Derulo konserten var vi och tittade på Jukka poika, som uppträdde på vårt hotell! Han var inte dålig han heller!!
 
Hade en jättebra resa med Miriam. Höjdpunkterna var nog konserten, hotellfrukosten (haha) och sällskapet 

Jason Derulo

Jason Derulo.. alltså wow. Var skall jag börja? Han uppfyllde verkligen förväntningarna och mycket mer. Han var bättre på att sjunga live än vad jag trodde och han körde inte ens playback. Vilken skön människa verkligen. Han har grym personlighet, det där humöret, de där dansrörelserna och den där sångrösten. Kortfattat en superbra konsert. Ballt att man också fick höra hans nyaste låt som är endast två veckor gammal.
       Trots att vi började köa i en oändlig kö lite efter tidtabellen så fick vi ändå rätt så bra ståplatser. Vi var visserligen inte ens nära att vara längst fram, men tillräckligt långt inne i klungan för att kunna se bra. Det är sjukt hur trångt det faktiskt var där, med lite ansträngande kunde man just och just rymmas att lyfta upp sin arm. Det var heller inte lätt att få sin jacka från narikkan efter konserten, oh god. 
       Jag och Miriam är mycket nöjda, vi tackar Derulo för en super konsert och ett minne för livet. 

p i e c e o f s a r a h
Sarah • 22 år • Vasa / Helsingfors
↝ Frilansfotograf ↜
Jag gillar foto, myskvällar, träning, fräknar, julen och en massa andra fina saker.


Kontakt: sarah_-94@hotmail.com