Alexandersgatan

Nikon d7000 + 50mm f/1.4
Modell: Fia

Lillajul med vänner

Nikon d7000 + 50mm f/1.4
 
Igår efter en nio timmars dag med Monica i klippet (skolan) begav vi oss till mig för att fira lillajul. "Hemhemma" som jag kallar det, brukar vi firar lillajul enligt tradition varje år, med julgröt, presenter och allt möjligt. Det här året blev jag fast i Helsingfors pga en överdos av skola, så då bjöd jag istället mina kompisar hem till mig för att fira lillajul. Och en bra sådan blev det ju. Det var mysigt och roligt i det goda sällskapet och julmusiken som ekade från högtalarna - christmas spirit on point helt klart.

Christmas lights

Nikon d7000 + 50mm f/1.4 (förutom den svarvita bilden på mig själv, den tog Fia med sin kamera)
 
Jag och min kompis Fia gick ut sent en kväll för att fota lite mysig julbelysning som finns i lite här och där i runt omkring i stan. Jag verkligen älskar det, det är så himla fint, så juligt och drömlikt. Även om det är mörkt ute så är nog just den här tiden på året den allra finaste enligt min åsikt.

I know what you did last summer

Hittade nyligen den här låten och fastnade för den genast. Mest för att Camila Cabello sjunger i den men också för att den är fin och harmonisk. Camila sjunger ju i Fifth Harmony, vilket är ett flickband som jag har följt ända sen dom besteg scenen för första gången i X Factor år 2012 och blev därmed kända. Camila har alltid varit en favorit i bandet, även om dom alla verkligen har talang.

, but you had me underrated

Nikon d7000 + 50mm f/1.4
Modell: Hiisi
 
Klickade några foton på katten Hiisi idag, som är en katt till bekanta, och Hiisi är kanske den snällaste katten jag någonsin träffat. Jag har varit och matat katten medan ägarna varit bortresta, så jag tog tillfället till godo ;) hihi.

90's bitches

 
Några bilder från gårdagens sitz som hade temat 90-tal. Det var roligt att dansa till nostalgiska låtar och denna sitz var inte dålig inte. Tycker det är oxå rätt så kul att klä upp sig enligt olika teman nu som då.

Att övervinna sig själv

Modell och foto: Sanna 
Redigering: Jag
 
Att övervinna sig själv och sina tankar, att överleva. Ja, så här dramatiskt stolt känner jag över mig själv idag efter morgonens blodprov. Som jag tidigare nämnt, så har jag inte "överlevt" ett enda blodprov utan att svimma, antingen en eller flera gånger. Men idag, idag hände något alldeles otroligt - jag svimmade inte.
          När jag hörde att jag var tvungen att återigen gå på blodprov så vaknade ångesten inom mig till liv. Jag vill ju förfan inte gå på blodprov och mista ännu mer hjärnceller (svimma), det är inte nyttigt, tänkte jag för mig själv. Varje gång jag har varit på blodprov så säger sköterskan "kom ihåg att andas", och jag försöker andas, jag gör verkligen det, och det känns som att jag lyckas med det men ändå så blir det svart i något skede. För man svimmar om hjärnan inte får tillräckligt med syre.
 
Jag vet ju att det där med att svimma på blodprov är för mig iallafall psykiskt. Det är som om något inom mig har bestämt att jag är rädd för sprutor/blod. Pappa sade en gång åt mig att inte se på när blodet tas.. jag bara "ööh det har jag nog aldrig gjort, tror du jag är dum eller?!", det skulle ju bara få mig att svimma fortare liksom.. Jag försöker också alltid att inte tänka på själva processen, men sen fokuserar jag nog en aning för mycket på att jag inte skall svimma - och det är då jag svimmar. 
          Idag däremot var två saker annorlunda; ett, jag fick ta blodprovet i liggande position och två, jag behövde inte fasta före provet. Även om dessa två saker kan ha sin inverkan så tror jag ändå inte att det var pga dem som överlevde. Jag hade nämligen förberett mig psykiskt före processen, på vad jag skall göra när den där konstiga känslan börja tränga sig på (känslan som kommer före man svimmar). Idag märkte jag faktiskt att känslan nog började smyga sig fram, men på något vis fick jag den bortträngd ur huvudet ganska snabbt. Med hjälp av en bra låt i huvudet och att jag tänkte på en kommande resa som jag längtar till samt att jag smått försökte skämta bort det att jag svimmar när jag pratade med sköterskan. Ett stort plus var också det att blodprovet gick supersnabbt denna gång. Positivitet mina vänner, det hjälper en otroligt mycket på vägen, och idag är jag mycket stolt över mig själv.

Documentary shooting - Behind the scenes

Lite bts bilder från senaste. Det är mycket på gång nu - skola och sen inspelningar på det, aj jo, så ska man hinna andas lite emellanåt. Stress, stress, stress.. det kan man bra se på mina naglar som är alldeles blodiga av allt bitande och rivande. Nu t.ex. gick hela helgen åt inspelningar i skolans studio (när man borde vilat) och nästa vecka kommer jag måste sitta inne och klippa materialet PÅ LILLA JUL. Så jag kommer att missa det årliga lillajuls firande med familj och släkt, en tradition som hör till en av de bästa dagarna på året. Det känns tufft nu.. men så är det ibland, livet.

I'd rather have two people listening than hundreds just hearing

Nikon d7000 + 50mm f/1.4 (bild från sommaren)

Glad farsdag!

Såhär coola var vi på 90-talet. Gillar verkligen den här bilden; färgen, känslan, kläderna - allt. Pappa har ascoola brallor och Sanna är sockersöt där hon står brevid vagnen, och i vagnen.. där sitter jag, rund som en bulle redan som ung, haha. Gissar på att bilden är tagen år -96 möjligen.

Fitness memes

Plockade ihop några roliga gym memes som jag hittade på instagram, bara för att dom alla är så roliga. Kan relatera till typ.. alla. Idag känner jag mig som Lisa nere i vänstra hörnet och imorgon känner jag mig troligen som kvinnan nere i högra hörnet, jag skall nämligen ta mig i kragen efter en helg full av onyttigheter & ingen träning. Jag ångrar dock ingenting, för ibland måste man få njuta av livet och vila lite.

Halloween

Iphone 5s bilder
 
Förra fredagen for jag, moon & Lene på en halloween sitz, vilken jag måste säga att kanske var den råddigaste och annars oxå dåligaste sitzen hittills.. sorry not sorry! Det var inte värt pengarna med tanke på den fattiga och oätbara maten och det var för trångt och man hörde ingenting osv osv, men efterfesten var desto roligare. Så ganska rolig kväll blev det ändå. Min "kostym" i år då? Det blev att i sista minuten hitta på nåt enkelt eftersom min första plan sket sig, så jag målade mig till "Bloody Mary" typ.

Lycka

Hejsan, här kan ni se en kortfilm som vårt team gjorde i samarbete med Yle. Det har publicerats idag, woopwoop! I vårt produktionsteam var Daniela, Fia, Johnny och jag. Monica hade vi som skådespelare. Jag har filmat och sen suttit i klippet tillsammans med Fia. Känner mig ganska kritisk med tanke på min egen prestation.. men man lär ju sig. Kolla HÄR!
Danielas bts (behind the scenes) foto.

Analogt

Nedan kan ni se en skoluppgift som jag gjorde. Vi skulle ta upp sidan 40 i en bok och välja slumpmässigt en mening, nästan första som man såg. Min mening var "Om man känner när man har feber eller influensa, då kan man väl känna om man är psykiskt sjuk också". Man skulle dessutom fota analogt, ni vet sådär old fashion svartvitt med filmrulle och allt. Tur att jag hade gjort det tidigare, i och med att jag studerade foto ett år. Gillade verkligen den här uppgiften.
         Jag fick låna kamera av Monica eftersom jag inte har en egen, vilket jag gärna skulle vilja ha, och jag hade en ganska klar idé. Sanna ställde upp som modell och så fotade jag dessa foton. Blev rätt nöjd faktiskt. Älskar känslan i bilderna och jag måste nog påstå att det faktiskt är ganska najs att fota analogt.
Canon FTb + canon f/1.8 och iso 400
Modell: Sanna

p i e c e o f s a r a h
Sarah • 22 år • Vasa / Helsingfors
↝ Frilansfotograf ↜
Jag gillar foto, myskvällar, träning, fräknar, julen och en massa andra fina saker.


Kontakt: sarah_-94@hotmail.com