Kusin på besök

Måndag-tisdag var bästaste vännen och kusinen Miriam på besök här hos mig i huvudstaden. Så himla roligt att hon kom, vi hade så roligt och mysigt. Vi gick en shoppingrunda, åt på Vapiano samt Hanko sushi där jag fick testa på att äta riktig sushi (Har förr bara ätit "sushi" med kyckling i). Jag steg verkligen ur min komfortzon när jag gjorde detta, för jag gillar inte alls konsistensen av rå fisk, men det gick bra ändå. Under hennes korta tid här gjorde vi även en spontan resa till Ikea, där vi köpte massor av doftljus och åt den klassiska köttbullsportionen.
Iphone 5s bilder

Amazing race

Ovan är några roliga feelisbilder från Amazing race't som vi deltog i för några veckor sedan. Det var en såndär tävling där man orienterade runt om i Helsingfors i lag och utförde olika uppgifter. Det var en lång dag eftersom  tävlingen höll på i ungefär sex timmar, så när man väl hittat sig till mållinjen så var man trött, sliten & frusen. Ja, det var kallt som fan, haha. För övrigt så klarade vårt lag inte sig så bra, men vetja det var roligt ändå!

Fashionista

Nikon d7000 + 50mm f/1.4
Modell: Leino

Fika och bio

Igår på kvällens schema stod det fika & biohäng med Elin. Vi valde att gå till Roberts coffee och vi gjorde verkligen rätt val där! Elin bjöd mig på en "födisbakelse", alltså en försenad födelsedags present i form av en alldeles himmelsk bakelse. Mina ögon fastnade nämligen genast för en peanutbutter brownie och för en jordnötssmörs-älskare som jag så var den helt perfekt, den tog mig till mathimlen typ.. haha. 
          Sedan begav vi oss vidare för att se på den nya Sinister 2 filmen som hade sin premiär. Jag hade inte höga förväntningar om filmen så jag kan lätt säga att den var bra. Ganska "perus" skräckfilm om man säger så. Sällskapet dock var utav det bästa! Alltså jag blir så glad i själen av att umgås med Elin, det borde finnas mer lika fina människor som hon i världen! Hon är en person som jag kan prata med i evigheter och hon verkligen lyssnar och bryr sig. Så himla tacksam över att ha dig i mitt liv! 
Iphone 5s bilder

Fifty shades of fall

Nikon d7000 + 50mm f/1.4 

Rocking that backlight

Nikon d7000 + 50mm f/1.4 
Modell: Leino
 
Några bilder ("bildee" på den underbara hesadialekten) jag tog med Leino i söndags. Solen lyste starkt i det vackra höstvädret så jag passade på att träna lite på att fota i motljus, vilket inte är min starka sida. Resultatet blev ändå riktigt bra! Mycket "säätämistä" (svenska ordet för säätäminen?) blir det ändå med alla kamerainställningar när man kämpar med motljus och lens flare. Men hey, hur snyggt som helst ju! Älska motljus.
 

Night sky

Nikon d7000 + sigma 10-20mm f/4-5.6
 
Ett försök till nattfotografering från förra veckan. Alltså, jag ville ju fota norrsken men med min tur så lyckas jag alltid missa det. Så jag fotade stjärnorna vid stranden istället. 

Me and my heart, we'll make it through

Nikon d7000 + sigma 10-20mm f/4-5.6
 
Ny hårfärg tjohoo! Gick och spekulerade hela dagen om jag var nöjd eller inte med resultatet och jag bestämde mig för att jag nog var nöjd, det får jag vara. Jag har ju gått omkring och drömt om en askig/gråaktig hårfärg så det blev ju ungefär så. Kändes som att jag verkligen behövde en liten förändring, har varit blond nu i nästan två år.. 

Voice of Finland - i publiken

Iphone 5s bilder
 
För snart två veckor sedan satt jag i publiken till Voice of Finland i sällskap av Monica, Daniela, Fia, Ida och Jonte. Vi blev inbjudna dit av vår kurslärare som vi har just nu och vi bestämde oss för att definitivt ta chansen och fara. Jag har varit flertals gånger med i olika produktioner, både serier och filmer MEN däremot inte suttit i publiken till en tv-show som denna, så detta var min första gång! Och tjohoo vad spännande det var! Jag var verkligen taggad. Vi råkade sätta oss på en plats som var ganska nära herr Monroe, så det var ganska skoj. Jag fick där en helt annan bild av honom än vad jag haft tidigare (när jag bara sett honom på tv), så det var ganska häftigt.

What's wrong with being confident?

Materiell lycka

Nikon d7000 + sigma 10-22mm 
 
Alltså guu denna materiella lycka, jag är i himlen nu. Idag kom alltså mina efterlängtade nya träningstights från ICANIWILL.SE. Färgen är som gjord för mig, påminner om havet (som jag älskar) och dessutom i min favoritfärg. Materialet är mjukt och de känns väldigt sköna på, de ska absolut testas på gymmet ikväll..! Jag beställde dessa tights med födelsedagspengar jag fått av Pappa och Sanna, så det här är egentligen en försenad födispresent :)
(Om ni undrar varför min navel ser konstig ut på bilden är det för att jag var tvungen att ta bort min kära piercing..)

We'll be burning up like neon lights

I fredags var det äntligen dags för det efterlängtade UV partyt @ Ollis tillsammans med Miriam. Vet inte hur länge vi egentligen har väntat på att det ska komma ett UV party men nu var väntan äntligen över. Denna gång gick jag verkligen all in med ansikstmålningar och allt (med inspiration av Demi Lovatos smink från låten Neon Lights såklart). Det blev en helt okej kul natt och en inte allt för lång sådan. Musiken kunde varit bättre men sällskapet var åtminstone det bästa!
Iphone 5s bilder

Personal best planking

Iphone 5s bilder
I onsdags gjorde jag något alldeles otroligt, något som många anser är alldeles stört.. Och när jag själv tänker tillbaka på det så var det faktiskt helt sjukt, och jag fattar inte riktigt ännu heller att jag faktiskt klarade av det. Jag gjorde rekord i PLANKAN! Jag höll mig i samma position i hela 15 minuter!!
          Ja, jag erkänner att plankan inte vara helt "clean" jämt eftersom jag rörde på mig emellanåt p.g.a. att armarna tänkte glida iväg osv. Men huvudsaken är den att jag ändå plankade under hela den där tiden. Och jag är såå stolt över mig själv. Jag brukar nämligen köra plankan 3 x 2min, men denna gång bestämde jag mig plötsligt för att fortsätta till 6 min.. och sen blev det bara längre och längre. Till slut bestämde jag mig för att det får bli 15 minuter, och så blev det så. Spontant är fan bäst!

p i e c e o f s a r a h
Sarah • 22 år • Vasa / Helsingfors
↝ Frilansfotograf ↜
Jag gillar foto, myskvällar, träning, fräknar, julen och en massa andra fina saker.


Kontakt: sarah_-94@hotmail.com