Studentfotografering

Nikon d7000 + 50mm f/1.4
Modell: Mira
 
Årets första studentfotografering "purkissa", wohoo! Och mer är på kommande. Detta är verkligen något jag tycker om, att fota olika slags porträtt. Att göra dem personliga och annorlunda varje gång. 

Skater boy

Nikon d7000 + 50mm f/1.4
Modell: Alfons
 
I fredags före Egilgalan chillade jag med Alfons. Han bjöd på en kopp kaffe och sen gick vi ut i det fina soliga vädret och fotade lite grann. Jag testade lite på att stå på en skateboard, haha. Borde verkligen pröva på det någon gång...

Söndagsmiddagen - Screenshots

Här är några screenshots av vår lilla kortfilm Söndagsmiddagen  Det är bilder från nästan varje scen. Jag måste säga att jag är så himla stolt över vad vi med vårt team åstadkom, helt fantastiskt. *lyckotårar. Ni kan se den här.
.
Filmat med Sony f3

Helsinki City Run - Min historia

För en veckan sen sprang jag mitt första officiella halvmaraton, Helsinki City Run. Det gick inte som planerat. Jag ska ta och fatta mig kort; Själva uppvärmningen och första 10km kändes bättre än bra. Det flöt på ganska bra. Jag sprang även snabbare än jag trodde (10km under 57min), men sen började det gå sämre. Det blev såklart tyngre iom att jag redan sprungit i en timme, men det värsta av allt - uppförsbackarna. Vid kanske 12km så började det komma allt fler uppförsbackar, backe efter backe... jag trodde att de aldrig skulle ta slut. Jag minns hur jag kämpade kilometer efter kilometer, i väntan på att nästa distansskylt skulle göra sig synlig.
          Mina vader brann. Jag minns att jag undrade över hur jag ens tog mig fram i slutskedet. Det var så otroligt tungt, min puls låg konstant på 184 och jag stressade över ifall jag skulle hinna till mål i tid. Jag fortsatte kriga, mot vägen och mot mig själv. Det svartnade ibland och jag tappade balansen emellanåt.
 
Plötsligt vaknar jag i en ambulans. Jag förstår ingenting. Har jag varit med i en olycka? Jag har det. 
Det sitter en man i ambulansen som spänner fast något i min vänstra arm. Jag kollar efter ifall jag har mina ben kvar. Jag har ett hål på mitt knä och favoritbyxorna har därav gått sönder. Det gör ont i knät. Mannen förklarar till mig att jag hittades vid 18km... Halvmaratonet... Hur långt är ett halvmaraton frågar jag av mannen eftersom jag inte alls hade en blekaste aning om det i det tillståndet. Jag blir hysterisk. Jag darrar och gråter. Jag hör att någon kvider bakom mig. En flicka som också tuppat av i tävlingen. 
 
 
Jag vaknar upp i en säng i det som jag tror är ett sjukhus (det var ett ställe för första hjälp). Allt ser annorlunda ut. Människorna är större än vanligt. Mina fingrar och armar ser tjocka och konstiga ut. Jag kan inte prata normalt, jag får inte fram orden jag vill säga. Jag tror att jag har blivit handikappad. Jag brister ut i gråt och jag tror att mitt liv är över. 
          Efter några timmar blir allting bättre. När jag ställer mig på fötterna igen känns allting ostabilt och jag darrar fortfarande, men jag är okej. Jag blir vidareförd till två olika sjukhus, till olika blodprov (min favorit) och läkare. Slutligen på natten tar jag en taxi och åker hem och går och lägger mig brevid Sanna.

Den där dagen var en av de värsta hittills. Jag har aldrig varit så rädd och ledsen. Jag trodde att mitt liv hade förändrats förevigt. Ingen förstår nog det här, men jag känner att man verkligen tar allt för givet förrän man verkligen hamnar i en liknande situation. Nu hade jag turen med mig att ingenting värre hände. Men alltså det där chocktillståndet... Jag blev frågad när jag var född och jag kunde inte ens svara på det, helt sjukt ju. 
Tävlingen gick ju inte som den skulle nej, men jag är fortfarande stolt över mig själv. Att jag tävlade och sprang bra (för det gjorde jag), OCH att jag inte gav upp fastän det var otroligt tufft.
 
Mer om detta kan läsas i iltasanomat här !!

Söndagsmiddagen - Behind the scenes

Vill dela med mig av kanske världens bästa behind the scenes video som Ockie gjorde under våra inspelningar av kortfilmen Söndagsmiddagen. Jag måste bara få säga att de var de bästa inspelningar jag någonsin varit på, och vi hade världens bästa team - stjärnteamet som vi kallade oss  Tjohoo! Själva filmen börjar vid 0.40.

Helsinki city run

Bilder från en HCR yhteislenkki som jag deltog i
 
Om en vecka smäller det. Jag skall springa mitt första officiella halvmaraton. Jag har prövat på 21 km en gång tidigare för några månader sendan, men då var det ju vinter och kallt ute - nu kommer det vara lite trevligare att springa i vårvädret. Nervös är jag verkligen.. eftersom jag har tränat och ätit dåligt på sistone, men jag ska göra mitt bästa ändå.

Making of documentary

Filmad med Sony f3, nikon d7000 & gopro
 
Fick äntligen fixat en liten behind the scenes video från när jag, Fia, Mea, Daniela och Monica filmade vår dokumentär "Heidi ja Hanna" i höstas. Den är inte perfekt, det finns många saker jag ännu skulle ha vilja ändra, men jag beslöt mig för att jag bara inte orkar just nu.. finns så mycket annat som måste göras. Och det här var ändå bara en sån där rolig extra grej. :)

Jag och min tekopp

Nikon d7000 + 50mm f/1.4 
 
Den stressiga perioden är nästan över.. nästan. Och jag pratar alltså om skolan främst. Våra kortfilmer kommer att bli färdiga denna vecka, vi håller på att färgsätter dem just nu i det som kallas för "grade"(n). Jag har i princip min sista grade session imorgon bitti. Hade gärna suttit där längre men det är inte möjligt eftersom det är många andra som står i kö och allt ska bli gjort som sagt denna vecka.. huh huh! 
 
Idag var jag och färgsatte vår film från klockan 07.00 till 13.00. Efter det har jag varit ledig, så himla skönt! Har sett på fitnesspäiväkirjat, klickat några bilder ⇡ och tagit en powernap på två timmar.. Nu väntar gymmet :)

p i e c e o f s a r a h
Sarah • 22 år • Vasa / Helsingfors
↝ Frilansfotograf ↜
Jag gillar foto, myskvällar, träning, fräknar, julen och en massa andra fina saker.


Kontakt: sarah_-94@hotmail.com