Pepparkaksbak & Lillajul

Nikon d750 + nikkor 50mm f/1.4
 
I lördags hade vi med några kompisar lite lillajulsmys hos mig. Vi bakade pepparkakor och julstjärnor och drack egengjord Sangria glögg, mums. Obligatoriskt att baka pepparkakor varje år ju, hihi. Summa summarum en välbehövlig chillkväll i gott sällskap.

Definitivt bästa "feelis låten" just nu

Alltså denna låt! Jag hörde den första gången via rutan när jag kollade på X Factor och Bruno Mars uppträdde där och jag blev genast intresserad av den. Tror inte att jag vanligtvis skulle ha gillat låten så mycket om det inte vore för känslan och alla dansrörelser som jag då fick se på uppträdandet och givetvis i musikvideon då också. Om ni inte har sett den, se den! Så himla cool och fin (visuellt) musikvideo OCH jag älskar hur 'sassy' han är i den, och söt förstås också ;) 

Galan 2016

Här kan ni se Galan 2016 som streamades live i lördags. Själv fick jag vara med i filmteamet och stå bakom en kamera. Det var roligt, faktiskt. Och då pratar jag om kamera arbetet men också var det roligt att följa programmet, hade nämligen inte tidigare varit på en blogg gala. Tyckte den var väldigt bra arrangerad! :)

Guilty pleasures listan

Lånade listan från Daniela!
 
M A T
 
1. Grädde. Ja ni läste rätt, grädde för fan! :D Älskar alla bakelser som innehåller grädde. Min favorit är t.ex. princesstårta, mums! Grädde i kakao, grädde med kladdkaka, grädde med glass... you name it!
 
2. Jordnötssmör. Beroendet började kanske efter att jag sett en massa "fitnessfood" bilder och på hur många olika sätt man kan kombinera det. Ni kanske tycker det är konstigt men jag tycker om att toppa det på gröten mm.
 
3. Ost. Men vem gillar nu inte ost? Jag gillade inte smält ost som liten, men nu är det rena drömmen. Farligt gott som sagt!
 
 
 T V - S E R I E R
 
1. Salatut Elämät. Har följt det sen 2007 ungefär, och har inte planer på att sluta. Har dessutom varit med tre gånger i serien sen jag flyttade till Helsingfors.
 
2. Gamla serier från Disney Channel. Vet att det känns lite barnsligt att älska serier som That's so Raven, The Suit life of Zack and Cody mm, men jag är lite barnslig så det är okej.
 
3. Once upon a time. Folk kanske tycker det är en barnslig serie, eller för mycket greenscreen osv. Jag däremot älskar allt som har med sagor och myter att göra, därför är serien en av mina favoriter!
 
 
 M U S I K
 
1. Justin Bieber. När han har bra låtar så ja, överlag gillar jag hans musik.
 
2. Honey G! Hon är en tävlande i Englands X factor just nu för er som inte vet. Jag älskar rap och hon kan faktiskt rappa helt bra såå.. ja.
 
2. Marcus och Martinus. Hahah, jag kanske inte borde gilla dessa två 14-åringars musik men jag gör det ändå. Egentligen har jag bara lyssnat på några av deras låtar men de är så energiska och får en på gott humör.
 
 
 D R Y C K E R 
 
1. Pepsi max. Favorit limsan. Ja, jag vet att aspartam är dåligt för en.
 
2. KAFFE! Jag skulle aldrig börja dricka kaffe, så var det. Men när studierna började i Arcada så var jag nästan tvungnen att börja dricka det för att hålla mig vaken.. och nu gillar jag det påriktigt. 
 
3. Vitt vin. Jag tror att jag har börjat tycka om det lite.. *chockad
 
 
 A F F Ä R E R
 
1. Makuuni. Har bäst utbud på lösgodis enligt min åsikt.. nam.
 
2. IKEA. Farligt att gå in där ju. Jag älskar att shoppa för en billig slant.
 
3. Tiger. Går dit flera gånger under årets lopp, där finns alltid något jag behöver och billigt det också!
 
 
 R A N D O M
 
1. Sjunger i bilen och gör fina moves. No shame här inte, det är en sjukt härligt känsla.
 
2. Samla och panta flaskor. Gör det alltid, i längden så förtjänar man ju lite iallafall.
 
3. Spela Pokémon Go. Åh ja, många av er kanske gav upp redan efter någon månad men jag kämpar på fortfarande. Kanske inte lika aktivt, men jag skall nog ännu fånga Mewtwo och alla andra sällsynta varelser där ute ;) Kanske värt att nämna att jag kollade igenom hela första och andra säsongen av Pokémon när spelet kom ut.. Det blev så nostalgiskt.

Favorit killarna med den klockrena musiken

 
Jag tror att jag från första början föll för deras musik på grund av att det lät bra i mina öron. Men det tog inte länge förrän jag insåg att jag älskade musiken eftersom många av låtarna verkligen beskriver mina känslor och jag kan verkligen relatera till dem. Det känns som att många av raderna i deras låtar är sådant som man bara tänker men gärna skulle vilja skrika ut, från hjärtat liksom. Dåligt förklarat men jag tror att ni fattar poängen.

Min första chans att få norrsken på bild

För några veckor sen när jag satt i pyjamas framför tvn hemma i Vasa hörde jag plötsligt min pappa ropa utifrån att det är norrsken på himlen. Naturligtvis blev det fart på mig, jag sprang efter mina två kameror och kastade snabbt på mig jacka och skor för att gå ut och beundra och fånga norrskenet på bild. Och jag fick det på bild, inte världens bästa bild eftersom jag inte var rätt utrustad MEN good enough.
Nikon d750 + 50mm f/1.4

Att leka med ljus och färger

Idag när det var 'golden hour' drog jag och Fia iväg till fårholmen (ett fint ställe nära där jag bor) för att fota och experimentera lite. Alla foton nedan är tagna under samma timme. Det blev mörkt väldigt fort och före det fanns det knappt något ljus på plats. Tycker ändå det är roligt att alla bilder blev så olika, med tanke på färg och ljus. Tro det eller ej, men de mörkaste bilderna ljussatte jag med min telefons ficklampa.. kreativt eller hur! ;)
Nikon d750 + 50mm f/1.4
Modell: Fia

Video till TeamKitchen

Tillsammans med Fia och Lene har vi gjort en reklamvideo till TeamKitchen. Det var min första riktiga reklamproduktion och det var roligt att göra den. När man har bra arbetskompisar och motivation så går det bra. Tjohoo! Här är den  Är verkligen nöjd med hur bra slowmo bilder min ganska så nya kamera levererade. *hjärtögon
 
Nikon d750 + 50mm f/1.4

Hjälp mig med min enkät om skräckfilmer!

Eller närmare sagt, en enkät om skräckfilmer som behandlar spöken. Detta är ett hjälpmedel för mig till mitt slutarbete som så småningom kommer att påbörjas. Jag skulle uppskatta mycket om just DU skulle besvara mina enkla 5 frågor, det tar knappt fem minuter :) Tack på förhand! Svara HÄR
Tacksam för att så många ville svara på min enkät! 

p i e c e o f s a r a h
Sarah • 22 år • Vasa / Helsingfors
↝ Frilansfotograf ↜
Jag gillar foto, myskvällar, träning, fräknar, julen och en massa andra fina saker.


Kontakt: sarah_-94@hotmail.com